Seguretat a les Xarxes Socials (xerrada)

Formació per a garantir la seguretat a les xarxes socials dels joves.

OBJECTIUS

- Informar sobre que és una xarxa social.
- Explicar el funcionament i els tipus de xarxes socials existents.
- Explicar els riscos que pot comportar tenir i/o accedir a les xarxes socials per tal de prevenir conductes no desitjades.
- Conscienciar sobre la importància de no agregar persones desconegudes a la xarxa social.
- Explicar la responsabilitat de cada persona a l'hora de penjar una fotografia a Internet.
- Facilitar consells de seguretat relacionats amb les xarxes socials per tal de dotar d'eines als oients per prevenir qualsevol risc o perill.
- Facilitar contactes d'ajuda i suport.

En l'àmbit dels menors, existeix a la societat catalana una creixent preocupació, protecció i atenció, des de diverses vessants, una de les quals és l'entorn dels centres educatius. Davant d'aquesta preocupació, i en virtut de la normativa vigent, la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra (PG-ME) va iniciar l'any 2009 el Programa Operatiu Específic Centres Educatius (POE Centres Educatius) adreçat al conjunt de la comunitat educativa (CE) de Catalunya.

Les Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) són els serveis de la PG-ME que s'encarreguen d'identificar, contactar i col·laborar amb els representats socials del territori, i esdevenen l'eina fonamental per canalitzar la gestió de la resolució de les problemàtiques relacionades amb la seguretat.

Per sol·licitar l'activitat, o per a qualsevol aclariment, no dubteu en contactar amb l'Oficina de Relació amb la Comunitat de la comissaria de referència del vostre municipi. Enllaç a totes les comissaries a l'apartat "contacte".
Presentació informativa de la mà de mossos d'Esquadra per tal de resoldre tots els dubtes relacionats amb el món d’Internet i les xarxes socials.
Última actualització: 19/02/21
Fitxa tècnica
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Conferència
Àrea de coneixement
Informàtica, telecomunicacions i robòtica, Tutoria i convivència, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
#escolar
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't