Háblame de Lorca, Miguel (espectacle en castellà)

"Háblame de Lorca, Miguel" és un recorregut pels passatges més significatius de "La casa de Bernarda Alba", "Yerma" i "Bodas de Sangre" de Federico García Lorca i pels poemes més destacats de Miguel Hernánez inclosos a "Viento del pueblo", "Cancionero y romancero de ausencias", "El hombre acecha" i "Poemas sueltos".

SINOPSI
Any 1939: tres actrius s'han citat a un petit teatre abandonat als afores de Madrid. Elles, Mº Carmen García, Pilar Aguado i Rosario Castro, tot i saber que les seves accions poden tenir greus conseqüències, no pensen fer-se enrere: recitaran les paraules del que va ser el seu gran amic, Federico García Lorca.

Abans que la guerra trenqués els seus somnis somniaven a actuar al Teatro Real, fer gires per Buenos Aires o que el seu director, Lorca, els donés un paper protagonista. Ara saben que res d'això succeirà. Avui, però, representaran escenes de Bernarda Alba i Yerma davant d'uns quants amics i coneguts, per retre homenatge a Lorca, mort fa tres anys.

A l'acabar la funció, i mentre comparteixen anècdotes, records i experiències inoblidables relacionades amb Lorca, un espectador s'apropa a elles per felicitar-les. És Miguel Hernández, que acaba de sortir de la presó. Miguel coneix i estima l'obra de Lorca; les actrius també estimen els poemes d'Hernández. Junts compartiran poemes, cançons, riures, versos... Les actrius mai oblidaran aquella màgica nit en què van recitar Lorca a Miguel Hernánez i van ser públic de la veu del poeta del poble.
Submergim als estudiants al Madrid del 1939 i recordem la vida de Lorca i Miguel Hernández, tot fent un recorregut per les obres més significatives dels dos autors.
Última actualització: 26/04/18
Fitxa tècnica
ESCOLAR
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Teatre
Àrea de coneixement
Llengua i literatura castellana
Temàtica
#escolar
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't