Visita als Edificis Modernistes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

Aquesta activitat consisteix en una visita guiada per l'interior de la Seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i també per l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell), ambdós construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa Sabadell (entitat per a la qual es van construir aquests edificis) i per l’altre disposar d’una escola on la gent pogués estudiar un ofici que li permetés trobar una feina.
A la visita s’explica la història dels edificis i l’ús de cadascun des de la seva construcció fins a l’actualitat; es parla de l’arquitecte modernista Jeroni Martorell, autor dels dos edificis; i dels fundadors de Caixa Sabadell, el més conegut dels quals és Pere Turull i Sallent, alcalde i fabricant tèxtil de Sabadell.
Aprofitant tots els elements modernistes que aquests dos edificis ens ofereixen, es fa una descripció detallada de tots aquests, fent especial menció al significat de cada un d’ells.
També s’hi inclou una explicació i un recorregut pels jardins (projectats posteriorment) que uneixen els dos edificis.

També oferim fer aquesta visita guiada amb un recurs digital (consultar condicions i preu a visitesec@fundaciosabadell.cat).

Els continguts de la visita als edificis modernistes es poden complementar amb un taller on es treballa o bé un vitrall o bé un mosaic, és a dir, dos dels elements més utilitzats pels modernistes per a fer els seus edificis i les seves decoracions.
El taller de vitralls, adreçat als alumnes de 2n cicle d’educació infantil i cicle inicial de primària, consisteix en la realització d'un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup.
I en el taller de mosaics, adient per cicle mitjà i superior d'educació primària, s'hi realitza un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel•les de diferents colors.

Les explicacions s'adapten a l'edat i als interessos dels visitants.
La visita i els tallers també poden realitzar-se en anglès.

Durada: 1 hora (visita) o bé 2 hores (visita i taller)
Cost: 40 € per grup classe. (visita) o bé 70€ per grup classe (visita i taller).

La realització de l'activitat està condicionada a les mesures sanitàries que estableixi el Govern de la Generalitat de Catalunya. Si les condicions adoptades per la Generalitat de Catalunya canvien, és possible que les activitats pateixin alguna modificació. Es recomana consultar els possibles canvis a visitesec@fundaciosabadell.cat.

Recorregut guiat pels dos edificis modernistes de Fundació 1859 Caixa Sabadell: la Seu principal i l’antiga Escola Industrial d’Arts i Oficis (actual Espai Cultura)
Última actualització: 19/03/21
Fitxa tècnica
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#escolar, #modernisme
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català, Anglès
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't