Taller i Extraescolar: Contes Interactius a la Carta

Construcció de contes a partir de diferents decisions que ha de prendre l'infant al llarg de la narració.

Només començar es tria un personatge i un espai i així comença el conte de cadascú que s’anirà formant a mesura que es van prenent decisions.

Al final, el nen podrà gaudir de la reproducció (auditiva + visual) de la narració, com si li expliquessin un conte abans d’anar a dormir.

La principal finalitat d’aquest interactiu és potenciar la creativitat dels nens. Hem de tenir en compte que es troben en un fase d’aprenentatge molt important (s’acaben d’iniciar a la lectura), i la nostra intenció és fer que imatges i text s’uneixin per oferir al nen un resultat global fruit de les seves decisions.

- Que s’interessi pel món dels contes i la literatura infantil i que en sàpiga gaudir.
- Que s’adoni que tota presa de decisions (encara que sigui a petita escala i sense massa transcendència) implica unes conseqüències i que, per tant, cap acte és irrellevant.

És interessant que els nens s’adonin que la vida està plena de decisions (unes més importants que d’altres) que condicionaran el nostre futur.

A partir dels 8 anys i en funció del nivell de la llengua, el taller es podria fer en anglès.


Construïm un conte interactiu ple de decisions que hauran de prendre els infants per enfortir la seva autonomia, responsabilitat i objectius finals.
Última actualització: 05/03/2020
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Disseny, Educació cívica, en valors i per la pau, Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana, Llengua anglesa
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïtat condicionada
Idiomes
Contacte
CONTACTA