Espectacle teatral "En Blanc i Negre" Homenatge a Charles Chaplin

SINOPSI ARGUMENTAL

"Maria i Carlos són una parella d'artistes que han creat un bonic espectacle en homenatge al gran Charles Chaplin. Maria és la presentadora i Carles el pianista. Tot va estupendament fins que el dia de l'estrena la Maria no es presenta. A partir d'aquí es plantegen una sèrie d'interrogants Què farà en Carlos, com resoldrà la imminent estrena del seu espectacle, s'atrevirà a fer-ho tot sol? "

Així comença l'espectacle "En blanc i negre". Es tracte d'una posada en escena al voltant de la vida i la creació de Charles Chaplin. L'obra utilitza diferents recursos com, la narració, la imatge i la música, tots ells esquitxats contínuament amb l'humor.

S'inicia amb un recorregut narratiu per la infància i la joventut de Charlot, període en el qual es forja la seva professió de còmic-vagabund. Però aquesta explicació es veu contínuament interrompuda per un personatge "aliè" a l'obra, que no deixarà "d'emprenyar" al llarg de tot l'espectacle. Acompanyades amb la música en directe del piano, a manera de les antigues sessions del cinema mut, es projecten imatges de diferents gags d'alguns dels seus curtmetratges ,.

Continuant per aquest recorregut es descriuen breument quatre grans pel·lícules: El “Chico”, La Quimera de l'or, El Circ i Llums de la Ciutat projectant-se imatges, sempre amb l'acompanyament en directe del piano que interpreta temes originals de cada un dels llargmetratges.

Segueix Temps Moderns, una pel·lícula on Charlot demostra el seu compromís polític i la seva implicació ideològica en el començament de l'era del "maquinisme industrial". Es projecten escenes d'aquest film acompanyades de la música de piano interpretant diferents temes, entre altres, "Smile".

Una altra etapa molt diferent de la seva vida està plasmada en la pel·lícula “Candilejas”, que es descriu breument per, a continuació, veure algunes escenes acompanyades pel piano amb el tema del mateix nom "Candilejas", que va obtenir l'Oscar a la millor banda sonora.

Al final, Carlos es rescabala d'aquest personatge que contínuament, durant tota l'obra, l'ha interromput i boicotejat. Ahh, ... i també de Maria, la presentadora.
L'objectiu de l' obra és generar una actitud positiva davant el teatre, a partir de l'humor, la música i la imatge, recuperant a un geni universal com Charles Chaplin

Última actualització: 20/12/17
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Teatre
Àrea de coneixement
Música, Teatre, Història, cultura i patrimoni, Educació cívica, en valors i per la pau, Ètica, filosofia i debat, Llengua i literatura catalana
Temàtica
#escolar
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't