Visita guiada al Molí d'en Rata (molí fariner s.XIX) i taller a escollir

El Molí d’en Rata, un antic molí fariner del segle XIX que s’ha conservat, restaurat i musealitzat i que forma part del patrimoni històric del municipi. Pensem que és una bona oportunitat perquè els alumnes dels centres educatius catalans coneguin de prop el funcionament d’aquest tipus de molins, desapareguts en l’actualitat i tan freqüents a Catalunya durant molts anys.

L’activitat que us proposem consisteix en una visita guiada al Molí d’en Rata amb un taller didàctic i lúdic relacionat amb el contingut de l’espai expositiu. A la primera planta del molí, els alumnes podran aprendre in situ el mecanisme d’aquest molí hidràulic. La demostració està pensada per a que es pugui contemplar tot el procés, és a dir, des de que l’aigua surt de la bassa fins que fa girar la roda per moldre el gra. A més, a través d’un vídeo didàctic els nois entendran el procés de transformació del cereal en farina, des del cultiu de la llavor al camp fins a la producció del pa. A la segona planta, es visita l’exposició “El Pa de la Diversitat”; es tracta d’una mostra que repassa els diferents cereals del món i la importància que ha tingut aquest aliment en la dieta bàsica de totes les cultures i durant les diferents èpoques històriques.

Aquesta visita està adreçada als diferents cursos escolars a partir dels cinc anys i fins l’edat adulta, ja que el discurs i els tallers, s’adapten sempre al públic a qui es dirigeix.

Actualment us oferim tres tallers relacionats amb la visita al molí:

- Les ratetes del molí
- Decora el teu propi molí
- Fem pa

Per les escoles que veniu de fora de Ripollet:
La duració és d’aproximadament un matí i tenim un parc amb zona d’engronxadors i picnic molt a prop del museu, on us podeu quedar a dinar per completar la sortida.

Com arribar-hi en transport públic: Agafar la línea 4 o 7 de Renfe fins a Cerdanyola del Vallès, un cop arribats, caminar direcció Ripollet, passar el pont de vianants i adreçar-se al CIP / Molí d’en Rata (uns 10-15 minuts des de l’estació).

Animeu-vos a visitar el Molí d’en Rata. És una activitat diferent on petits i grans aprendreu d’una manera lúdica i divertida una part important de la nostra història.
Visita guiada al Molí d'en Rata (molí fariner s. XIX que conserva el mecanisme hidràulic) amb un taller didàctic a escollir:

- Les ratetes del molí
- Decora el teu propi molí
- Fem pa
Última actualització: 20/10/17
Fitxa tècnica
ESCOLAR
INF1
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#escolar
ODS
Mig dia
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't