L'oli. El conreu tradicional de l'olivera

L'activitat comença a la sala de l'oli del Museu de la vida al camp on els alumnes descobriran les feines i eines emprades a pagès per al conreu de l'olivera, la collita de les olives i l'obtenció de l'oli.

A continuació els alumnes s’aproparan al camp d'oliveres, on veuran com és l'arbre al llarg del seu cicle biològic, Utilitzaran un morter per a obtenir oli a partir de les olives i visitaran la cuina de la masia on descobriran els espais i estris relacionats amb els usos tradicionals de l'oli (setrill, llàntia d'oli, tupins, sabó...).

Per últim, dins l’aula els alumnes finalitzaran l’activitat elaborant sabó, un dels usos tradicionals.
Activitat vivencial i manipulativa que mostra el complex procés d'obtenció d'aquest aliment, des de la plantada de les oliveres a l'obtenció de l'oli i l'elaboració del sabó.
Última actualització: 06/09/2017
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
CS
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Cuina, Coneixement del medi i Biologia, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA