Fem haikus i el nostre primer llibre!

A l’aula del centre o a la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol

Taller de creació de poesia basat en els haikus, les estrofes d’origen japonès de tres versos. L’activitat es divideix en dues parts. La primera amb la descoberta dels haikus de Miquel Martí i Pol, a través dels quals coneixem què és un haiku i l’estructura mètrica que té, i es donen les eines i el guiatge necessari perquè els alumnes creïn la seva pròpia seqüència de textos. La segona part de l’activitat es focalitza en la correcció dels haikus i la preparació per a la impressió artesana amb la impremta expressa del taller i amb màquina d’escriure. El resultat és l’obtenció d’un poemari propi en format vertical que els alumnes es poden emportar a casa.

Lloc i durada: Al centre (a qualsevol aula), o a la seu de la Fundació Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, Osona). L’activitat dura 2 hores. Es pot esmorzar entremig.

Logística: L’activitat es fa amb grups d’aula. Si a l’aula hi ha més de 20 alumnes els haikus es faran amb parelles o amb grups per assegurar la impressió dels reculls. El material l’aporta la Fundació Miquel Martí i Pol.

Nivell educatiu: L’activitat s’adapta a les necessitats de cada centre i als diversos nivells educatius de cicle mitjà i superior l’Educació Primària i d’Educació Secundària.

Objectius:

Descobrir què és un haiku.
Apropar-nos a l’obra de Miquel Martí i Pol.
Crear poesia amb consells i guiatge.
Escriure un recull de poemes propis.
Emportar-se un poemari vertical a casa.
Última actualització: 05/09/2017
Fitxa tècnica
BTX
CF
EE
ESCOLAR
ESO1C
ESO2C
INF2
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Altres, Artesania, Disseny, Educació cívica, en valors i per la pau, Història, cultura i patrimoni, Llengua i literatura catalana, Pintura
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA