Ruta literària Miquel Martí i Pol

La ruta literària és un itinerari a l’aire lliure que ressegueix indrets relacionats de forma directa amb la figura i obra de Miquel Martí i Pol. El recorregut proposa conèixer els aspectes més rellevants de la biografia de l’autor, els textos més representatius i el context històric de la postguerra i la represa cultural catalana, tot plegat a través d’un diàleg fluid entre els alumnes i els guies professionals, entre la lectura atenta de textos, la rapsòdia i la reflexió vivencial.

Lloc i durada: A Roda de Ter (Osona). La ruta literària dura 2 hores aproximadament. Entremig es fa una parada per esmorzar.

Logística: La ruta es fa amb grups de 20 persones com a màxim, amb un/a guia cada un. Des de la Fundació es facilita al professorat un “poemari vertical” amb textos per seguir la ruta. Així, des dels centres també es té la possibilitat de preparar poemes per ser llegits als indrets martipolians.

Nivell educatiu: La ruta s’adapta a les necessitats de cada centre i als diversos nivells educatius de l’Educació Primària, Educació Secundària, de Batxillerat i dels Estudis Superiors.

Objectius:

Descobrir la vida i obra de Miquel Martí i Pol i el seu context històric.
Reflexionar sobre la vida a través de la poesia.
Gaudir d’una experiència poètica a l’aire lliure.
Apropar la poesia als alumnes.
Entendre la literatura com a eina de creixement personal.
Última actualització: 05/09/17
Fitxa tècnica
ESCOLAR
PROF-FAM
INF2
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Ciències Socials, Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana
Temàtica
#escolar
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA