Visita Guiada Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona

La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, des de 1764, es dedica a la recerca, l’estudi i la difusió de les ciències i la seva aplicació en tecnologia i arts.

Sent promotora i referència en la cultura i la societat catalana, ha dut projectes de gran envergadura a la ciutat comtal. La primera captació d’imatge daguerreotípica al 1839, el càlcul de la hora oficial de Barcelona des de 1886 o l’acolliment d’il·lustres conferenciants, com Albert Einstein al 1923, en el seu Saló d’Actes són alguns exemples.

Pioners en la observació astronòmica i meteorològica gràcies a establir el primer punt d’observació de la ciutat a les cúpules de la seva seu situada a La Rambla 115.

No perdeu l'oportunitat de conèixer aquests més de 250 anys d’història visitant aquest edifici que tant bé conserva peces de valor incalculable, com són un rellotge astronòmic Billeter, Astrolabis d'a partir del segle X o els telescopis meridians antigament ubicats a les cúpules.

Visitar l'Acadèmia és una oportunitat per descobrir l'Historia de la Ciència a Barcelona i endinsar-nos breument en el que ha sigut un dels punts forts d'aquesta institució: l'astronomia.

No perdis la oportunitat de conèixer aquest i altres espais únics i emblemàtics de la ciutat de Barcelona que permetran als alumnes conèixer de primera mà detalls de la història i la cultura de la ciutat de Barcelona.

Els espais que formen l'oferta cultural d'Sternalia són:
- la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
- la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
- la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya
- el Palau de la Balmesiana
- el Palau Requesens - Reial Academia de Bones Lletres de Barcelona
- el Centre Excursionista de Catalunya - Temple d'August
Institució amb més de 250 anys d’història situada en un edifici del segle XVIII, en ple centre de la ciutat. A la seva sala d’actes, Albert Einstein, a 1923 explicava els fonaments de la relativitat.
Última actualització: 12/05/2017
Fitxa tècnica
BTX
CF
ESCOLAR
ESO1C
ESO2C
CM
CS
PROF
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Arts i música, Coneixement del medi i Biologia, Física, Geologia, Història, cultura i patrimoni, Química
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA