Fem pa. El conreu tradicional del blat

Taller dissenyat per a conèixer el procés tradicional d’elaboració del pa. L’activitat comença a la sala del blat del museu, descobrint les feines i eines emprades en el conreu i la collita del blat.

A continuació els alumnes s’aproparan al camp de blat, on veuran com és la planta al llarg del seu cicle biològic, utilitzaran un molí manual per a obtenir la seva pròpia farina i visitaran la cuina de la masia on descobriran els espais i estris relacionats amb l’elaboració del pa (pastera, forn...).

Per últim, dins l’aula els alumnes finalitzaran l’activitat elaborant la massa i coent el pa que han fet al forn.
Activitat vivencial i manipulativa que mostra el complex procés d'elaboració d'aquest aliment, des de la sembra del cereal a l'obtenció de la farina i l'elaboració i cocció del pa.
Última actualització: 21/03/2017
Fitxa tècnica
EE
ESCOLAR
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Cuina
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA