Aprenem rimant. La maleta de Torras i Bages

L'activitat se centra en una visita a la catedral de Vic per descobrir la figura de Torras i Bages com un bisbe amb inquietuds culturals molt fortes que el va portar a estar vinculat a grans figures del seu temps. Coneixerem la seva amistat amb Sert i descobrirem com va ser el procés per pintar la catedral i quins són els temes escollits. Treballarem amb dibuixos fets per la Pilarín Bayés.

Amb aquesta proposta educativa es pretén fer un treball transversal potenciant el protagonisme de l’alumne com a generador del relat. És per això que a partir del material de dinamització i mitjançant la transmissió de coneixements bàsics, l’alumne serà capaç d’entendre i traçar una història encadenada. Tot i la transversalitat de la proposta, aquesta incidirà més en l’àmbit artístic i cultural, i en l’àmbit lingüístic, ja que la dinamització proposada parteix de la creació d’una auca.
Una visita guiada a la catedral de Vic on, a mesura que recorrem l’espai, descobrirem la vida del bisbe a través d’objectes d’objectes significatius que ens permetran crear l'auca de Torras i Bages.
Última actualització: 24/02/2017
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Pintura, Història, cultura i patrimoni, Llengua i literatura catalana
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA