Eco-tallers MamaTerra dins la fira BioCultura Barcelona

El Festival MamaTerra, organitzat des de l’associació sense ànim de lucre Vida Sana, tindrà lloc al Palau Sant Jordi del 4 al 7 de maig i està integrat dins la fira BioCultura Barcelona.
Dins del Festival MamaTerra, durant els matins del proper DIJOUS 4/5/17 i del DIVENDRES 5/5/17, oferim la oportunitat a les escoles de participar en el següent pack de 3 eco-tallers:

1) Taller de l’Hort Escolar Ecològic: un recorregut sensorial i didàctic guiat per professionals de l’horticultura ecològica per l’hort ecològic MamaTerra. Els objectius educatius del taller són:

o Aprendre les diferències entre el cultiu ecològic i el convencional.
o Conèixer algunes tècniques de cultiu ecològic: encoixinat, rotació de cultius, associació de cultius,
ús de compost, afavorir la presència d’insectes beneficiosos.
o Apreciar la diversitat de plantes hortícoles i els diferents tipus d’hort.
o Conèixer els sistemes de reg.
o Entendre la importància del compost i el funcionament de la compostadora.
o Aprendre la funció dels insectes i la biodiversitat a l’hort i valorar la seva gran ajuda.
o Integrar els valors de l’agricultura ecològica que és un tipus de pràctica respectuosa amb la salut i
el medi ambient.
o Estimular a nivell sensorial la visita de l’alumnat a l’hort ecològic.
o Realitzar una activitat manual relacionada amb el cultiu ecològic de verdures i hortalisses. Ex:
construir un llavorer, construir un test d’auto-reg, preparar un esqueix, extreure llavors, obtenir
hormones d’arrelament.

2) Taller de cuina ecològica: Guiats per la nostra eco-solarchef Nuri Morral, els nens i nenes treballaran col·laborativament per elaborar una recepta senzilla i saludable utilitzant ingredients 100% de producció ecològica certificada. Els objectius educatius del taller són:

o Aprendre la diferència entre aliments ecològics i no ecològics.
o Apreciar els beneficis sobre la salut i el medi ambient de consumir aliments ecològics.
o Conèixer l’origen dels ingredients que s’utilitzen al taller.
o Treballar en equip i de manera cooperativa per elaborar la recepta.
o Entendre per a què serveixen els utensilis de cuina.
o Adquirir tècniques culinàries.
o Apreciar els sabors dels diferents ingredients.
o Experimentar amb els ingredients per a modificar el gust resultant.
o Aprendre la recepta per a poder fer-la a casa.

3) Taller del joc de la Bioca. Un joc dinàmic tipus ‘trivial’ gegant (4x4m) amb preguntes de temàtica ambiental. Els alumnes avancen pel tauler a mida que responen col·lectivament a les preguntes. Els objectius educatius del taller són:

o Posar a prova els coneixements de l’alumnat sobre horticultura ecològica, alimentació sostenible,
consum responsable, gestió de residus i impactes de l’activitat humana sobre el medi ambient.
o Adquirir coneixements sobre horticultura ecològica, alimentació sostenible, consum responsable,
gestió de residus i impactes de l’activitat humana sobre el medi ambient.
o Aprendre hàbits sostenibles de la vida quotidiana.
o Entendre que les nostres accions i decisions tenen una repercussió sobre l’ entorn.
o Treballar de forma cooperativa per a respondre les preguntes correctament.
Els nostres tallers són participatius i dinàmics i estan pensats per a que l’alumnat sigui protagonista del seu aprenentatge.
Última actualització: 26/01/2017
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Química, Tecnologia i industria, Educació cívica, en valors i per la pau, Salut i prevenció de conductes de risc
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Maig
Gratuïtat condicionada
Idiomes
Contacte
CONTACTA