Història i Modernitat: Els Disparates de Goya

Aquesta activitat busca apropar la figura de Francisco de Goya i la seva producció artística als alumnes a través de la visita a l’Espai Goya del CIRMAC, on s’exposen els 12 gravats de la sèrie Los Disparates que formaven part de la col·lecció familiar dels Cabanyes.
Goya, un dels noms més importants de la història de l’art universal i considerat un dels artistes més moderns i trencadors del seu temps, representà a Los Disparates un retrat de la societat on l’abús del poder i l’engany es barregen amb la fragilitat i el terror a través d’imatges de ple domini del clarobscur. L’element clau de la sèrie, però, i el que l’ha fet ser considerada com l’inici de la modernitat artística, és la seva perspectiva atemporal i universal: a través de les diferents escenes representades podem observar com els valors culturals, històrics i polítics que Goya presenta poden ser llegits des de la nostra contemporaneïtat i realitzar una lectura transversal entre passat i present que ens permeti reflexionar sobre la història i el seu significat.
L’activitat es desenvolupa amb una primera part sobre Goya i Los Disparates, introduint diferents conceptes històrics i artístics sobre l’artista i la seva producció, i una segona part de contemplació i reflexió sobre els gravats i la seva lectura i significat segons els conceptes esmentats.
Conèixer Goya i la sèrie Los Disparates de la Masia d’en Cabanyes, tot reflexionant sobre el seu significat i els valors que s’hi representen, el nostre present i la història contemporània.
Última actualització: 19/01/17
Fitxa tècnica
ESCOLAR
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Exposició, Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Pintura, Història, cultura i patrimoni, Ètica, filosofia i debat, Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana
Temàtica
#escolar
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't