Els Cabanyes, el segle XIX i el Romanticisme

La visita pretén donar a conèixer el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. CIRMAC-Masia d'en Cabanyes com a nucli del moviment romàntic a la comarca del Garraf. Com a espai original on visqué la família Cabanyes durant els segles XIX i XX. Les estances conservades mostren al visitant la quotidianitat de l’època i les aficions i professions dels personatges que hi vivien. D'aquesta manera, l'alumne s'apropa a les arts plàstiques, la literatura, la navegació, l'agricultura, el comerç i el col·leccionisme; es posa especial èmfasi en la figura del poeta romàntic Manuel de Cabanyes. Així, a través d'una de les famílies més influents i de major renom del seu temps, l'alumne compren una època fonamental per al creixement de Vilanova i la Geltrú i el conjunt de la comarca del Garraf, palpable encara avui en dia en diferents indrets del nostre entorn.
La segona part es reserva perquè l'alumnat reflexioni en veu alta sobre el que acaben de veure. Per a primària es treballen aspectes concrets de l'exposició. Per a secundària incidim més en reflexions
La visita pretén donar a conèixer la Masia d’en Cabanyes i el llegat d'una nissaga que ha marcat la història del Romanticisme al nostre país.
Última actualització: 19/01/17
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Exposició, Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Pintura, Història, cultura i patrimoni, Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana
Temàtica
#escolar
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't